31 de juliol de 2017
31.07.2017
40 Años
40 Años

La Generalitat gestionarà directament l'hospital Sant Bernabé de Berga

El govern crearà uan empresa pública a través del CAT Salut per gestionar el centre sanitari berguedà

03.08.2017 | 19:02
El conseller Antoni Comín a l´hospital de Berga, aquest dilluns

La Generalitat gestionarà directament a través d'una nova empresa pública que crearà l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga a partir del 2018.  Així ho ha anunciat aquest migdia el conseller de Salut català Antoni Comín que s'ha reunit amb els treballadors del centre sanitari (que l'han acomiadat amb aplaudiments) amb els representants polítics locals i comarcals, i també amb els els comitè d'empresa per explicar-los aquesta proposta.  Salut Catalunya central és el nom de l'empresa que s'ha de crear  per gestionar el centre  berguedà i tindrà representaciío del territori. Ara s'inicia un procés per concretar tot aquest canvi. Probablement també es crearà un òrgan de tipus consultiu amb una àmplia representació de la comarca.

La gestió es farà a través d'una nova empresa que crearà el CAT Salut per dur a terme aquesta tasca especificament. El consistori farà una cessió d'ús de les instal.lacions  sanitàries que són de la seva propietat. D'aquesta manera es resoldrà una vella assignatura pendent  sobre el model de governança  del centre inaugurat l'any 1981 i que es regeix a través d'un organisme autònom municipal, el patronat de l'hospital. "Volem donar-li una governança més sòlida perquè sabem que això permetrà fer una millor gestió". Acompanyat de l'alcaldessa Montse Venturós, el conseller Comín íha explicat que amb aquesta mesura "estem garantint la viabilitat i el futur" de l'hospital Sant Bernabé. 

 L'hospital berguedà que és de titularitat municipal el gestiona directament  un ajuntament un fet que genera problemes al consistori.  De fet en el passat mandat es va fer l'intent de canviar la forma jurídica del centre, una  operació  que va generar debat social i la creació d'una plataforma  en defensa de la sanitat pública al Berguedà. Finalment  però, aquesta operació no va reeixir per les limitacions  a la creació de nous organismes que imposa la llei de racionalitat de l'administració local (RSAL) als ajuntaments endeutats com el berguedà. Des d'aleshores  aquest tema estava pendent de resolució.
El conseller Antoni Comín ha explicat que la Generalitat assumirà directament la gestió del centre sanitari berguedà el 2018 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit