L'alcaldessa de Berga Montse Venturós i el conseller de Salut Antoni Comín han signat aquest divendres, a la seu del departament, el protocol per a la creació de l'empresa pública que gestionarà l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga.

La rúbrica arriba l'endemà que tant el patronat municipal del centre sanitari com el ple de la corporació berguedana, que es va reunir amb caràcter urgent i extraordinari, aprovessin per unanimitat aquest document. De facto, suposa iniciar el camí que ha de culminar abans de l'1 de juliol del 2018 en la creació d'una empresa pública Salut Catalunya Central a càrrec del CAT Salut que gestioni directament l'hospital.

En els darrers cinc dies s'ha fet l'anunci del traspàs de la gestió del centre a la Generalitat, una notícia rebuda amb aplaudiments (literals) pels treballadors del centre, s'ha fet l'aprovació del protocol esmentat per part del ple i també del patronat municipal del Sant Bernabé, organisme que el gestiona des del 1981 i aquest divendres, s'ha fet la signatura institucional entre l'alcaldessa Montse Venturós i el conseller Antoni Comín. A partir d'ara s'ha de començar a treballar en la creació d'una comissió de traspàs de la gestió que ha d'estar integrada pel representants del consistori, del patronat de l'hospital i de la Generalitat que concretaran com es durà a terme aquest procés