10 de agost de 2017
10.08.2017
40 Años
40 Años

La Generalitat fa obres al col·legi de La Valldan per acabar amb els problemes d'humitats quan plou

L'actuació té un cost de 99.642 euros i s'allargarà dos mesos

12.08.2017 | 07:42
Un operari treballa amb una excavadora a les obres a l´escola de la Valldan

El nou curs l'escola municipal de la Valldan espera haver dit adéu als problemes d'humitats que té quan plou des fa més d'una dècada. L'Ajuntament de Berga va anunciar ahir que el departament d'Ensenyament està fent les obres per garantir la impermeabilització de l'edifici. Aquesta és una notícia molt esperada per la comuniat educativa. L'estiu passat ja es va fer nova la coberta, la impermeabilització i la recollida d'aigües. Encara faltava però «millorar la impermeabilització dels murs que hi ha en contacte amb el terreny dels camps de conreu adjacents», segons consta al projecte de l'obra.

Els treballs que s'hi realitzen són «la col·locació d'una nova membrana d'impermeabilització en els murs perimetrals que estan en contacte amb el terreny». També es farà «la instal·lació d'un nou tub de drenatge per pal·liar les filtracions d'aigua. A més, es preveu reemplaçar la canal de recollida d'aigua del pati de jocs de l'escola, ja que l'actual disposa d'una capacitat d'evacuació insuficient».

D'altra banda, es portaran a terme «diversos treballs relacionats amb el tancament exterior de l'escola» que convenen. Fonts municipals han informat que «se substituirà l'enreixat metàl·lic que hi ha, que és de malla de simple torsió, per un reixat d'acer més resistent que envoltarà el perímetre superior de la coberta i els murs de tancament del pati de jocs». La intervenció actual del departament d'Ensenyament a l'escola de la Valldan finalitzarà «amb la instal·lació d'unes noves finestres d'alumini al passadís per substituir les actuals, que es troben en mal estat».

L'empresa que du a terme les obres al col·legi de la Valldan és Viella Pirineus 2006. Aquests treballs tenen un cost de 99.462,24 euros. La data prevista de finalització de l'obra és el dia 3 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema