El detingut per haver llogat la furgoneta amb què es va realitzar l'atemptat de Barcelona, Driss Oukabir, resident a Ripoll, té una nòvia de Berga, segons ha pogut confirmar Regió7 i a través d'una persona pròxima a la família. Es tracta d'una noia jove. Aquest diari no ha pogut establir en quin moment es troba actualment la relació ni on resideix la noia en aquests moments. La seva família, però, sí que viu a Berga. Un germà de la noia havia treballat en un restaurant del centre de la ciutat.

La relació de la noia amb Driss Oukabir, és des de l'atemptat objecte de tota mena de rumors al Berguedà, especialment a través de les xarxes social, però no hi ha informació per contrastar les suposades informacions que circulen.

Driss Oukabir, nascut a Marsella i resident a Ripoll, s'hauria lliurat ell mateix a la policia afirmant que li havien robat la documentació. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut com a sospitós de l'atemptat de la Rambla. Inicialment s'ha filtrat que era el principal sospitós, ja que figurava com la persona que havia llogat a Santa Perpètua de Mogoda la furgoneta de l'atemptat. Altres fonts apunten que ha estat ell mateix qui s'ha entregat a la comissaria de Ripoll per negar que ell tingués cap relació amb l'acció terrorista.

En aquest sentit, tant l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, com la diputada ripollesa al Congrés Teresa Jordà, han explicat a La Vanguardia que qui podria haver sostret la documentació hauria estat el seu germà Moussa Oukabir, i que seria aquest qui podria tenir relació amb l'atemptat.

Fonts policials citades pel diari El País expliquen que Driss Oukabir va complir condemna per agressió sexual a la presó de Figueres, d'on va sortir el 2012. El mateix diari apunta que Oukabir va arribar a Barcelona procedent de Marroc el 13 d'agost i que estan investigant el seu cercle de relacions per escatir les motivacions de l'atemptat.

La darrera entrada del seu perfil a Facebook (que s'ha eliminat al voltant de les 8 del vespre) publicada el 15 d'agost, es pot veure a Driss Oukabir a la platja.

En els últims mesos, Oukabir ha compartit a través de la seva pàgina a Facebook diversos videoclips i també una publicació d'una pàgina anomenada 'Mesh heek' en la qual es denuncia la "colonització" als àrabs, en referència al conflicte entre Israel i Palestina.

També va difondre el passat 18 de maig un video molt crític amb el Sionisme. "El sionisme és el moviment de supremacia i lideratge del poble jueu, sota la ment de la llibertat jueva", afirma el citat video.