La plaça de Sant Pere de Berga s'ha omplert de persones en el minut de silenci organitzat aquest divendres per condemnar els atemptats de Barcelona i mostrar la solidaritat amb les víctimes. L'alcaldessa Montse Venturós acompanyada de regidors del consistori ha llegit un manifest.

Els veïns i veïnes de la ciutat han respòs favorablement a la crida feta pel consistori i les institucions catalanes per a mostrar la seva solidaritat amb tots i cadascun dels afectats pels fets ocorreguts durant les darreres hores i que fins al moment han provocat 14 víctimes mortals i un centenar de ferits.

L´acte ha començat quan el rellotge de la plaça de Sant Pere ha marcat les 12 en punt del migdia. A partir d´aquest moment, els assistents han fet cinc minuts de silenci i en acabar han realitzat un sonor aplaudiment abans de inici de la lectura del manifest per part de l´alcaldessa, Montse Venturós, en representació de tots els membres i representants de l´Ajuntament. El manifest ha estat elaborat per l´Associació Catalana de Municipis per a donar "suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics". El text també és una mostra d´agraïment als cossos d´emergències i a la ciutadania per les tasques desenvolupades davant de l´horror viscut a la capital catalana. Per últim, el manifest també remarca la voluntat i el compromís del món local a l´hora de garantir "els valors de la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau".

Berga suspèn els actes culturals i no institucionals del cap de setmana

L´Ajuntament de Berga ha acordat suspendre tots els actes previstos pel cap de setmana organitzats directament des del consistori d´acord amb el Decret 135/2017 de 17 d´agost, pel qual s´ha declarat el dol a tot el territori de Catalunya amb motiu de l´atemptat terrorista comès a Barcelona. Aquest Decret també fa referència als actes de caire festiu i no institucionals i trasllada als municipis la decisió de mantenir o suspendre les activitats programades en funció del criteri de cadascun dels ens locals.

En el cas de Berga, els membres de l´equip de govern i els regidors a l´oposició han decidit cancel·lar el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus previst per aquest dissabte, 19 de juliol, a l´església de Sant Joan. Els organitzadors del certamen musical respecten la voluntat del consistori berguedà de suspendre l´actuació dels alumnes de l´Acadèmia del FeMAP que havien d´interpretar el ´Cançoner del Duc de Calàbria´. Tot i això, el festival mantindrà la resta d´actuacions programades guardant un minut de silenci abans de l´inici de cada concert.

D´altra banda, l´Oficina de Turisme de Berga també ha suspès la visita guiada d´aquest diumenge, 20 d´agost, a Sant Pere de Madrona. Es tractava d´una ruta especial dedicada al mític poema ´El comte Arnau´ de Josep M. de Sagarra. La ruta estava prevista per a les 6 de la tarda a l´aparcament de dalt del berenador de la Font Negra. Properament s´establirà una nova data per a portar a terme l´activitat que forma part del programa ´Berga Viu l´Estiu´17 que inclou una sèrie de visites guiades per a donar a conèixer la cultura i el patrimoni de la ciutat.

Finalment, pel que fa als actes de celebració de la Festa Major de la Valldan d' aquesta tarda també han quedat suspesos.