El partit de l'ultradreta Som Identitaris, presidit per Josep Anglada, regidor de la candidatura Plataforma Vigatana a l'Ajuntament de Vic i antic cap de Plataforma per Catalunya, té nova delegació a Berga.

El president de Som Identitaris (Somi) va reunir-se aquest dissabte a la ciutat de Vic amb ciutadans de Berga per posar en marxa la delegació local de Somi a la capital del Berguedà. L´objectiu principal de la trobada ha estat el compromís de confeccionar una candidatura per a les pròximes eleccions municipals de 2019.

Anglada, que es desplaçarà properament a la ciutat de Berga per presentar la nova delegació local de Somi, ha assenyalat que "a Berga fa falta gent valenta disposada a controlar la immigració i a vetllar pels interessos de la gent de casa". En aquest sentit, el líder ha dit que "ara el que caldrà fer serà muntar una bona infraestructura local per poder assumir amb èxit les pròximes eleccions municipals".

Anglada ha celebrat que "cada vegada hi hagi més gent disposada a afrontar el problema de la islamització a casa nostra sense complexos i amb valentia", i ha afegit que "o els catalans afrontem el problema que representa la islamització, o Catalunya es convertirà en pocs anys amb un país islamitzat".

Finalment, el president de Somi ha dit que "defensar els nostres drets i la nostra identitat no és ser ni racista ni xenòfob, simplement és sentit comú".

Cal recordar que als comicis del 2011, el partit Plataforma per Catalunya va presentar candidatura a les eleccions municipals a la capital berguedana encapçalada per Carme Prada, tot i que no va obtenir prou suport com per obtenir representació al plenari.