El partit d'ultradreta Som Identitaris, presidit per Josep Anglada, regidor de la candidatura Plataforma Vigatana a l'Ajuntament de Vic i antic cap de Plataforma per Catalunya, ha creat una nova delegació a Berga.

El president de Som Identitaris (Somi) va reunir-se aquest dissabte a Vic amb veïns de Berga per posar en marxa la delegació local. L'objectiu principal de la trobada, segons van fer públic a través d'un comunicat, va ser el de segellar el compromís de confeccionar una candidatura per a les pròximes eleccions municipals del 2019. Anglada, que es desplaçarà properament a Berga per presentar la nova delegació local de Somi, va assenyalar a través del mateix comunicat que «a Berga fa falta gent valenta disposada a controlar la immigració i a vetllar pels interessos de la gent de casa». En aquest sentit, el líder afegia que «el que caldrà fer serà muntar una bona infraestructura local per poder assumir amb èxit les pròximes eleccions municipals».

Anglada celebra que «cada vegada hi hagi més gent disposada a afrontar el problema de la islamització a casa nostra sense complexos i amb valentia», i ha destacat que «o els catalans afrontem el problema que representa la islamització, o Catalunya es convertirà en pocs anys amb un país islamitzat. Creu que «defensar els nostres drets i la nostra identitat no és ser ni racista ni xenòfob, simplement és sentit comú».

Cal recordar que als comicis del 2011 el partit Plataforma per Catalunya va presentar candidatura a les eleccions municipals a la capital berguedana encapçalada per Carme Prada, tot i que no va obtenir prou suport per obtenir representació al ple.

Al llarg del dia diversos dirigents polítics i veïns van mostrar el rebuig a la creació de la delegació local del partit d'ultradreta a través de les xarxes.