L'espectacle històric es renova a fons. Aquest muntatge que recorda els fets del 1714 que té lloc, cada any per la Diada, a l'escenari natural de les roques del pont Vell de la Perla del Llobregat, arriba a la dissetena edició ple de novetats.

Ahir, Maria Casellas, codirectora escènica, Lluís Vall, regidor de Cultura, i Joan Rigart, codirector escènic, van presentar en públic tots els canvis que s'han introduït a l'espectacle.

El text d'enguany és completament nou. S'ha encarregat al dramaturg gironí Llàtzer Garcia, que l'ha escrit expressament per a l'ocasió. Tot i que es tracta d'un nou guió, està basat en la història fictícia de sempre, que continua estant protagonitzada per la jove Eulàlia i l'avi Joan, i que està situada durant els tràgics fets que es van viure a Catalunya al final de la guerra de Successió i que van culminar l'11 de setembre del 1714.

A més a més, enguany hi hauran nous personatges i es fan més assajos. L'obra es posarà en escena el dia 10 de setembre a les 10 de la nit.