Els col·legis electorals de Berga han tancat portes i han iniciat el recompte. El primer en fer-ho ha estat el col·legi de la Biblioteca, a les 19.00h de la tarda. Tot i això, han demanat als berguedans que es mantinguesin a l'exterior per prevenció.

Els primers resultats oficials han estat els de la Biblioteca:

15 nuls

24 blanc

68 no

1461 sí

Un cop coneguts els primers resultats, ha esclatat l'alegria al jutjats. S'han tirat focs artificials i s'han cantat els Segadors.

Una jornada llarga i tensa

L'edifici del jutjat vell de Berga ha presentat cues de dues hores i mitja per votar. Com que el sistema telemàtic ha quedat saturat, s'ha optat per fer manualment la comprovació del cens i això ha permès, almenys, que la ciutadania voti. La cua és d'uns 100 metres i arriba fins al carrer del Roser.

{C}

Cues per votar a Berga

Cues per votar a Berga

La gent ha començat a arribar ben d'hora. Aquest primer diumenge d'octubre Berga ha matinat. A les 5 del matí centenars de persones ja eren davant o dins dels deu punts de votació de la ciutat. Alguns d'ells hi havien passat la nit dins de les activitats organitzades per ocupar massivament aquest centres des de divendres a la tarda.

Per exemple, al mateix edifici dels jutjats vells, que romania tancat des del 2011 i s'ha reobert aquest cap de setmana per substituir el col·legi que hi hauria d'haver hagut a Hisenda, a primera del matí ja hi havien concentrades més d'un centenar de persones tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici. Homes i dones de diferents edats han acudit a la crida a ocupar els col·legis.

Hi havia qui ja havia esmorzat a casa i d'altres que ho han fet als jutjats on s'ha habilitat tota la logística necessària.