L´Ajuntament d´Avià ha creat unes ajudes per valor de 70.000 euros que s'atorgaran als ciutadans que vulguin fer obres als seus domicilis per millorar l'eficiència energètica de les seves llars.

L´Ajuntament d´Avià s´ha proposat destinar «l´estalvi previst durant un any en la facturació de llum i gas dels equipaments i de les instal·lacions municipals, després de que s´hi hagin dut a terme diverses inversions (instal·lació de plaques tèrmiques i fotovoltaiques; aïllaments de sostres i instal·lació de llumeneres led a l´enllumenat públic,....) per tal d´incentivar que els particulars facin actuacions en els seus habitatges que permetin obtenir un estalvi energètic i a l´ús d´una energia sostenible i, d´aquesta manera, disminuir l´emissió de CO2 a l´atmosfera».

Les actuacions subvencionables són: l´estalvi d´aigua que inclou instal·lació d´aixetes i dutxes estalviadores d´aigua; cisternes domèstiques de doble descàrrega i tanc externs d´aigua de pluja i l´estalvi energètic a través d´aïllament de façanes, parets mitgeres i sostres; instal·lació de vidres aïllants; instal·lació de plaques solars i/o fotovoltaiques; instal·lacions d´aerotèrmia i geotèrmia i canvi de calderes de gasoil a biomassa, segons consta a les bases reguladores específiques d´aquestes ajudes consultades per Regió7.

Per demanar aquestes ajudes cal ser propietari o llogater d´un habitatge de primera residència d´Avià i estar al corrent de les obligacions tributàries. El termini per demanar les ajudes s´acaba el 29 de desembre. Els impresos de petició d´ajudes estaran a disposició dels veïns a través de l´Oficina d´Atenció al Públic (OAC) o del web municipal www.avia.cat.

Les ajudes

Per a la línia 1 (estalvi d´aigua) es podran presentar com a màxim, 3 sol.licituts per habitatge i any i per a la línia 2 (estalvi energètic) «inicialment només es podrà presentar una sol.licitud per habitatge i any; en el supòsit de no arribar a cobrir la subvenció màxima prevista, es podrà atorgar una segona sol.licitud».

Les subvencions per les ajudes d´estalvi d´aigua que són d´un import menor (en total es donaran 5.000 euros) es faran efectives «de forma immediata» mentre que les referents a l´estalvi energètic (65.000 euros) es pagaran durant el març del 2018.