10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 Años
40 Años

La Guàrdia Civil col·loca tanques al voltant de les casernes de Manresa i Berga

El cos policial ha dut a terme la mesura com a reforç de seguretat

10.10.2017 | 16:14
Les tanques davant de l´edifici que s´han posat aquest dimarts

Les casernes de la Guàrdia Civil de Manresa i Berga han aparegut aquest dimarts amb tanques resseguint el perímetre dels edificis, com a mesura per reforçar la seguretat dels edificis. En el cas de Manresa, les tanques són de l'Ajuntament i estan acompanyades per cintes policials de la Guàrdia Civil. Aquesta acció té lloc el mateix dia que hi ha prevista la compareixença a petició pròpia del President de la Generalitat Carles Puigdemont.

Fonts de l'Ajuntament de Berga han descartat que la mesura respongui a alguna obra que s'hagi de fer a la via pública en aquell indret. Fonts policials han explicat a aquest diari que es tracta d'una mesura per reforçar la seguretat.


Imatge de les tanques a la Caserna de Manresa. (FOTO: Josep Sallent). 

Regió7 ha recollit el testimoni de persones a Berga que han vist com aquest matí de dimarts, agents del cos col.locaven les esmentades tanques tant de plàstic com metàl.liques.

En el darrer mes, la caserna a la capital berguedana ha estat notícia en diferents ocasions. A principis de setembre per la presència de nombrosos efectius que normalment no hi són. Fonts del cos van justificar aquesta presència els dos cops que es va produir a causa de la vigilància contra el terrorisme gihadista.

El 20 de setembre una manifestació a la plaça de Sant Pere en contra de la detenció de càrrecs del Govern català i la intervenció de les finances del Govern català va acabar amb una concentració multitudinària davant de la caserna. I dimarts passat 2 d'octubre,amb motiu de l'aturada de país, milers de persones van concentrar-s'hi davant amb les mans enlaire i en silenci com a mostra de rebuig per la violència policial ocorreguda l'1-O.

Ja fa dies que l'edifici està vigilat per una patrulla de policies a l'exterior amb armes curtes.


Agents del cos col·locant les tanques, aquest dimarts al matí. FOTO: Arxiu particular
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.