13 de octubre de 2017
13.10.2017
40 Años
40 Años

El Berguedà dotarà de serveis l'estació de trail i finalitzarà la rehabilització del xalet del Catllaràs

La comarca rep 246.000 euros que destinarà a dos projectes de turisme esportiu i patrimonial

13.10.2017 | 13:27
Abel Garcia, David Font i Vicenç Linares

El Berguedà és una de les comarques catalanes que serà subvencionada pel Pla del Foment del Turisme. Únicament 11 projectes dels 70 presentats d'arreu del territori rebran una ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya per potenciar projectes per a la promoció del turisme. El Berguedà rebrà 246.000 euros per continuar-se posicionant en el camp del turisme lligat amb l'esport i el patrimoni industrial i cultural. Concretament, aquests diners serviran per complementar econòmicament dos projectes destacats de la comarca: la dotació de serveis complementaris a la nova estació de trail de l'alt Berguedà i l'adequació del  Xalet del Catllaràs per adaptar-lo a usos turístics, esportius i relacionats amb la natura. 

El president del Consell Comarcal, David Font, acompanyat dels consellers d'Esports i de Turisme, Abel Garcia i Vicenç Linares, ha recordat que el Berguedà ha treballat darrerament per posar en marxa projectes de turisme vinculats a la vessant esportiva i al patrimoni industrial i cultural i ha concretat que aquesta subvenció permetrà "relligar l'estratègia de promoció turística de la comarca" com a complement a d'altres subvencions rebudes de fons europeus, de la Diputació i les aportacions locals de cada municipi.

El cost total per a la realització d'aquests dos projectes és de 680.000 euros, dels quals, 246.000, seran subvencionats pel Pla del Foment del Turisme, amb els diners que recull la Generalitat de la taxa turística del territori.

El conseller d'Esports, Abel Garcia, ha explicat que pel que fa a la part del turisme esportiu, els diners es destinaran a poder dotar de millors serveis la nova estació de trail que es posa en marxa a diversos municipis del Berguedà amb l'objectiu de consolidar la comarca com a destinació esportiva. Als 21 circuïts d'entrenament que se senylalitzaran, s'hi afegiran serveis que seran d'utilitzar per als esportistes, pels seus familiars, però també pels veïns dels municipis.  Garcia n'ha destacat, per exemple, la instal·lació de bases d'acollida o de serveis per a les persones que desplacin amb autocaravana i furgonetes grans.

Per altra banda, en la línia del turisme relacionat amb el patrimoni i industrial, Vicenç Linares, també alcalde de la Pobla de Lillet, ha ressaltat que amb aquesta subvenció es podrà donar per acabada la rehabilització del xalet del Catllaràs, juntament amb els diners del fons FEDER  i a la vegada, es podran donar els primers usos a l'edifici. Una part d'aquests usos estaran destinats, també, al turisme esportiu.

Els tres dirigents polítics han volgut agrair l'esforç del personal tècnic de l'ens comarcal a l'hora de redactar el projecte per poder acollir-se al programa de subvencions. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit