L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, es mostra confiada que avui el Parlament de Catalunya declararà la independència de Catalunya tot i que no en té la certesa. "No m'atreviria a posar les mans al foc que avui hi haurà DUI. Esperem que es faci efectiva", ha dit en una entrevista a la Xarxa de Televisions locals.

La líder cupaire explica que "a partir del dia 10 la confiança de la Cup al Govern ha quedat tocada" i tot i que remarca que "els resultats del dia 1 ja són clars" desconeix com actuarà avui el Parlament, "si aixecant la suspensió o votant".

"Els reconeixements internacionals no arribaran si no hi ha declaració d'independència. La unió europea ha intentat difuminar-ho tot i emmarcar-ho en el marc constitucional. Els suports arribaran de país en país", augura Venturós.

Quan a la resposta de la societat, l'alcaldessa aposta per "una aturada econòmica que faci trontollar l'estructura de l'Estat que no ens permet desenvolupar la independència" i defensa la "resistència no violenta".

Sobre el seu futur

Venturós no té clar el seu futur a l'Ajuntament de Berga un cop acabada l'actual legislatura. «No sé si em tornaré a presentar. No sé què faré en el mon de la política. Tinc el compromís de ser activa. Ser a l'Ajuntament m'ha ensenyat molt, he après molt, però també m'ha donat els pitjors problemes que mai he tingut en 32 anys», assenyala.

En l'entrevista, la batllessa també ha parlat de les tanques fora la caserna de la Guàrdia Civil. Es queixa que és una imposició i que s'habilitarà un espai mentre el cos policial no les tregui.

Quan a Sant Francesc, a l'abril l'espai serà condicionat per fer exposicions d'art. En quinze dies es farà una reunió amb Diputació.