Ermínia Altarriba, portaveu del grup municipal d'ERC, ha proposat al ple d'aquets dijous, que l'Ajuntament de Berga estudiï "quin reconeixement se li pot fer " al que va ser alcalde de Berga en l'època de la República, Josep Maria Badia Sobrevias que va ser afusellat el 1939. Altarriba ha fet aquesta proposta quan ha intervingut al ple en l'apartat de precs i preguntes i ha demanat al govern que reposi les plaques del carrer que porta el seu nom a la ciutat que han estat sostretes, segons ha dit Ermínia Altarriba. La portaveu republicana ha qualificat aquest fet com "un acte de vandalisme ideológic" per part de persones que tenen "un desconeixement absolut de la nostra història".

L'alcaldessa Montse Venturós ha recollit la proposta d'ERC i ha dit que es pot debatre en la comissió que organitza les jornades de memòria històrica anuals que el 2018 se celebraran el febrer.

L'any 2014 el Casal d'Europa del Berguedà i Ómnium del Berguedà va fer un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Maria Sobrevias