La tradicional fira de Sant Martí de Puig-reig enguany s'allargarà mig dia més. Durarà dissabte i també tot diumenge en comptes de tancar portes a l'hora de dinar com passava fins ara. La mostra multisectorial aplegarà un centenar de parades al centre (carrer Major, Llobregat i part del Pau Casals i plaça de la Creu) aquest cap de setmana.

L'alcalde, Josep Maria Altarriba, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Campos Pipo, i la regidora de Cultura, Alba Santamaria, i el president de la Unió de Botiguers i Comerciants, Toni Mujal, van presentar ahir el certamen.

L'allargament de la durada de la mostra és un dels aspectes destacats. També el paper de dinamitzadors que tenen els comerciants del poble, com va explicar Toni Mujal, que va fer una crida als visitants a descobrir el comerç local i els seus serveis i productes de qualitat. Durant la mostra els comerciants locals donaran a conèixer els seus productes al carrer, i faran el sorteig de descomptes per valor de 200 euros.

En la presentació, els responsables municipals van explicar que l'Ajuntament de Puig-reig ha decidit anul·lar la cercavila que s'havia de fer demà a la tarda. La suspensió s'ha acordat perquè coincidia amb la Diada Nacional per la Llibertat, que tindrà lloc demà a les 5 de la tarda a Barcelona. La decisió es va prendre «perquè tothom que ho vulgui pugui anar a la manifestació». La cercavila s'havia programat a les 7 de la tarda i al final no se celebrarà. . Enguany no es farà. Tret de la suspensió de la cercavila, la resta d'actes es mantenen com estaven programats. I la proclamació de pubilla i hereu es farà a les 9 del vespre al pavelló d'esports. Aquest és un del actes forts del certamen. La pubilla d'enguany serà Carla Esclusa, la dama, Júlia Abaya, l'hereu, Ferran Tor, i el fadrí, Ramon Vilardell.

Josep Maria Altarriba va posar de manifest que el certamen d'enguany «és especial per les circumstàncies socials i polítiques que viu Catalunya. La fira serà molt guapa però una mica trista perquè tenim companys empresonats a Madrid», va dir l'alcalde de Puig-reig.

La mostra aplegarà activitats paral·leles com teatre al carrer o el reeixit vermut dominical.