L'ANC de Berga ha denunciat aquest diumenge que alguns dels berguedans que van desplaçar-se en autobús a la manifestació de Barcelona el dissabte van trobar el seu cotxe ratllat quan van tornar a la capital berguedana.

Diverses persones van desplaçar-se en cotxe fins al punt de trobada dels autocars, a la zona del Carrefour de Berga, dissabte al migdia. La seva sorpresa va ser, ja de nit, a la tornada de la manifestació per reclamar la llibertat dels presos polítics: alguns d'ells van trobar-se ratllades al cotxe. Els responsables de l'ANC denuncien els fets i demanen que es faci difusió d'aquesta acció incívica per poder-ne trobar els responsables.

"Lamentem profundament aquestes fets i reiterem la nostra convicció que nosaltres volem aconseguir els nostres objectius sense malmetre la convivència i condemnant qualsevol tipus de violència", han assegurat a través d'un comunicat.

A més a més, han agraït als berguedans la seva assistència a la manifestació del carrer Marina de Barcelona, un acte que han valorat d'"èxit absolut" tant en participació com en la demostració que es tracta d'una causa "pacífica, democràtica i cívica".