El trasllat de l'oficina comarcal del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP) del seu actual emplaçament a Berga a l'edifici del centre de serveis d'Olvan s'ha ajornat ara fins l'any 2018. El consistori d'Olvan ha de condicionar aquest immoble que va quedar per acabat a l'anterior mandat però a hores d'ara no disposa del finançament necessari que ha demanat a la Diputació i espera la resposta.

Tal com va avançar aquest diari l'agost del 2016, l'Ajuntament d'Olvan va oferir a la Generalitat l'ús de l'edifici de serveis de Rocarodona gratuïtament per un període de cinc anys perquè hi traslladés els serveis dels agents rurals i forestals i l'oficina del DARP, que ara ocupen dos edificis a Berga. L'oficina comarcal està ubicada en un pis a la carretera de Solsona i «presenta problemes d'accessibilitat», segons va admetre al seu dia a Regió7 el director dels serveis territorials del DARP, Ramon Lletjós.

Un cop Olvan els va fer aquesta oferta, el Govern ho va comunicar a l'Ajuntament de Berga, que no va poder oferir cap local en les mateixes condicions. Això va fer que el Govern català acceptés l'oferta del consistori olvanès, que permetrà a l'Ajuntament donar ús a un edifici on fins ara s'han invertit 600.000 euros de diners públics però que està tancat i barrat, és víctima dels vàndals, no té cap utilitat i s'ha d'acabar.

En el seu moment, el consistori preveia pagar les obres que faltaven per acabar l'immoble amb una subvenció de 250.000 euros que la Generalitat havia atorgat en el seu moment al consistori per fer el centre cívic de Cal Rosal, en l'anterior mandat. L'obra no es va fer. L'actual l'Ajuntament va demanar al Govern aprofitar aquest ajut per acabar el centre de serveis, però l'executiu no ho va autoritzar.

Aleshores, el batlle va dir que demanarien els diners a la Diputació i preveia enllestir les obres a final d'aquest 2017. Això no podrà ser. Olvan espera resposta de la Diputació sobre la seva petició d'ajuda. Orriols ha indicat que l'adaptació tècnica del projecte anterior ja està feta i que en el moment que tinguin els diners concedits es podrà procedir de manera immediata a la licitació i inici dels treballs. L'alcalde d'Olvan estima ara que les obres pendents a l'edifici podrien estar enllestides dins del primer semestre del 2018.

Els dos trasllats afectaran una vintena de persones, que ocuparan una part d'aquesta immoble, de 1.204 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. Quan es va concebre, la planta baixa estava destinada a acollir petits tallers i serveis, mentre que la primera planta havia d'acollir oficines. Aquest immoble es va construir en el mandat passat amb un pressupost de 800.000 euros. D'aquell pressupost es van aconseguir invertir-ni 600.000 euros. El va promoure l'Ajuntament d'Olvan com a viver d'empreses i centre de serveis del polígon de Rocarodona.