La cinquena edició de la Fira del Joc i de Nadal, que tindrà lloc el 6 de desembre, disposarà de més espai. Enguany, per primera vegada, ocuparà tot el lateral perquè es tallarà aquest espai al trànsit de vehicles i tampoc no s'hi podrà estacionar des de la plaça Viladomat fins a l'alçada del carrer Lluís Millet. Aquest espai es destinarà a posar-hi més jocs. Així ho van explicar ahir Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica de Berga, i Òscar García, impulsor de la mostra.

El certamen ocuparà tres espais diferenciats al Vall: una primera vela dedicada a tota mena de jocs on es pot jugar de franc, una segona dedicada a Fira de Nadal amb 17 expositors i una tercera ocupada per botiguers de jocs i assessors «o ajudants dels Reis Mags», va bromejar García. Enguany a les veles hi haurà 10 estufes per fer front a les baixes temperatures amb garanties.

La mostra creixerà amb el lateral del Vall tancat al trànsit de vehicles. Aquí s'hi ubicaran jocs com els cèrcols o la rutlla que requereixen més espai.

Les veles estaran ateses per 29 monitors que assessoraran els visitants i vetllaran perquè tot vagi bé. García va afirmar que «sense els monitors la fira no es podria fer».. L'objectiu del certamen «és que grans i petits juguin junts», va destacar García. Enguany els organitzadors esperen superar la xifra de 3.000 visitants. Amb tot, el regidor de Promoció Econòmica va dir que si ve l'assistència és un indicador per mesurar la requesta d'un certamen «no és l'únic i no és el més important» ja que el consistori aposta per la qualitat més que no pas per la quantitat.