01 de desembre de 2017
01.12.2017
40 Años
40 Años

Un projecte per processar els cereals guanya el premi Emprenedor 2017

El certamen de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà manté en 17 la xifra de candidatures

01.12.2017 | 07:28
Els guanyadors del certamen amb els organitzadors, ahir

L'Escairador, un projecte per processar cereals de Maria Costa i Jordi Claramunt ha guanyat el primer premi Emprenedor del Concurs d'Idees Emprenedores 2017 que promou l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Els premis es van lliurar ahir. Enguany s'han presentat un total de 17 candidatures als guardons, la mateixa xifra que en les dues edicions anteriors.

Els seus impulsors defineixen l'Escairador com «un projecte de vida» que té per objectiu recuperar una antiga finca agrícola en desús per processar cereals, una iniciativa en el sector de l'agroalimentació que aposta per la sostenibilitat.

El segon premi ha estat pel projecte Microesprints Permanents d'Orientació, de Pau Llorens. Consisteix «a adaptar les curses d'orientació a un espai molt reduït, i a apropar aquest esport a nous públics». Un microesprint «es caracteritza per tenir una durada de 3 a 10 minuts».

El tercer premi ha estat per la iniciativa a Peu de Roques, de Maria Àngels Boixadera, consistent a fer una la plantació de cultius per facilitar nèctar i pol·len a les abelles «durant tot l'any i evitar la transhumància que es feia per resoldre aquesta mancança»

A banda del premi, el jurat va decidir distingir tres candidatures pels projectes del territori: L'escairador, el Peu de Roques i l'Hort del Met del jove Carles Riu, de Gósol, que es dedica a fer productes ecològics com els pèsols negres.

El premi a la millor idea emprenedora ha estat per Daina Ecobags, de Laia Alàs, que projecta fer bosses de mà artesanals «amb materials reutilitzats provinents de sobrants d'indústries».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit