El Berguedà ha tancat la novena edició del Fixa´t amb un "balanç positiu", segons fonts de l'organització, i com un programa "totalment consolidat". La principal novetat del Cicle de Cinema Social del Berguedà ha estat l´ampliació cap al públic familiar i la seva expansió a la comarca, amb projeccions a Guardiola de Berguedà i Gironella.

Segons les xifres fetes públiques pel Consell Comarcal del Berguedà, a les cinc pel·lícules que s´han programat al Teatre Patronat de Berga, hi han assistit unes 400 persones, que representen unes 80 persones de mitjana a cada sessió. Això representa un lleuger descens respecte a l´any anterior, que l'organització atribueix "en part al moment polític i social del país, que ha afectat els actes culturals i d´oci, en general, les últimes setmanes". Els temes escollits enguany i que han convidat a la reflexió han estat la salut mental, l´exclusió social, les migracions, violències de gènere, homofòbia i drogues, entre altres. Després del visionat, els assistents han pogut gaudir d´un tast de menjar relacionat amb la pel·lícula, preparat per diversos establiments de restauració del Berguedà.

Durant aquest 2017 s'ha continuat apostant pel Fixa´t Jove, on tots els alumnes de 3r d´ESO dels centres de secundària del Berguedà han vist un documental sobre un procés migratori i han rebut la visita d´una persona refugiada que els ha explicat la seva història en primera persona.

La principal novetat ha estat el Fixa´t Xics, que ha significat l´ampliació de l´activitat cap al públic familiar i més enllà de la capital de comarca. Concretament, s´han portat a terme dues sessions: una al Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, i l´altra a la Torre de l´Amo, a Gironella amb una bona resposta del públic. Es va projectar la pel·lícula "El regal de la Molly monstre" i, seguidament, es va fer un taller de manualitats amb els més petits.

El Fixa´t està organitzat per l´Àrea de Joventut, el Punt d´Informació i Atenció a la Dona de l´Ajuntament de Berga i el Servei d´Igualtat, l´Oficina Jove del Berguedà, l´Oficina d´Inclusió Social i Servei de Ciutadania i Migracions del Consell Comarcal del Berguedà.