Intentar escapar de les antigues instal·lacions dels jutjats de Berga. Aquest serà el repte dels participants al room escape que organitzen Insomnia Corporation i l'Ajuntament de Berga dins de les activitats del Juguem Jugant, el programa lúdic i d'oci de les festes de Nadal que s'allargarà del 16 de desembre al 7 de gener. El consistori, amb col·laboració del teixit associatiu de la ciutat, amplia la programació, amb més de mig centenar d'activitats, amb l'objectiu d'arribar a més públic.

El room escape és una de les propostes més esperades. La bona acollida de l'any passat, amb més de 250 persones participants, ha fet replantejar el format als organitzadors i enguany l'activitat es farà dues tardes, enlloc d'una. Així ho va explicar ahir Climent Vila, d'Insomnia Corporation, que va recordar que els participants «hauran d'intentar sortir dels jutjats vells superant les proves que es plantegin, que seran diferents de les de l'any passat i per a tota la família». L'activitat es farà els dimecres i el dijous 28 de desembre de 5 a 2/4 de 10 de la nit.

Enguany, com a novetat, es repartiran entrades a partir de mitja hora abans per distribuir els participants en diverses franges horàries i d'aquesta manera «evitar les cues de l'any passat». L'entrada serà gratuïta i es recomana que els menors de 16 anys vagin acompanyats d'adults.

La regidora de Joventut i Festes, Mònica Garcia, va assegurar que les activitats són «variades i per a tothom» tot i que amb una especial atenció a les franges d'edat infantils i juvenils, tenint en compte que bona part de les propostes s'han programat per omplir els dies de vacances nadalenques. Tallers com el de fotoperiodisme, de circ o de skate, espectacles infantils i de teatre al carrer o visites guiades formen part de la programació, que també inclou els actes de l'agenda nadalenca berguedana com les representacions dels Pastorets, el concert de Sant Esteve i l'arribada dels patges i els Reis.

Més activitats per Santa Eulàlia

A la programació s'hi ha inclòs la celebració de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern de Berga. Enguany, la majoria dels actes se celebraran el cap de setmana del 16 i 17 de desembre per no coincidir amb el pont de la Puríssima.

Mònica Garcia va explicar que «cada any s'hi han incorporat activitats noves» per convertir la festa major d'hivern «en la festa de la cultura de la ciutat». Enguany, a part del concert de la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga el dissabte, s'hi ha afegit un espectacle infantil a la tarda i un concert a la nit. Diumenge hi haurà un vermut musical.