El darrer ple de Berga del 2017 va deixar moments de tensió com quan Antoni Biarnés, regidor del grup del PDeCAT-CDC, que fins ara n'era el cap de files, va acusar el govern de la CUP de «treballar d'esquena als grups» de l'oposició i d'estar «asseguts rere els despatxos», fet que els impedeix copsar les problemàtiques de la ciutat i els neguits dels veïns perquè « no surten», els va etzibar. Aquesta afirmació de Biarnés va acabar d'encendre el tens debat que va mantenir amb l'alcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Montse Venturós.

L'objecte de la controvèrsia va ser l'acusació del PDeCAT que la CUP no ha fet el que havia promès en el seu programa de les eleccions del 2015 en matèria de participació ciutadana. Antoni Biarnés va intervenir al ple amb l'objectiu de fer un balanç de la feina feta per l'executiu i saber què pensen fer fins a final del mandat. I va triar el que va dir que era un dels punts estrella dels cupaires: la participació ciutadana. Biarnés va retreure al govern els incompliments del seu programa en aquest punt, com no dedicar-hi una regidoria en exclusiva o no haver fet uns pressupostos participatius.

La rèplica de Montse Venturós va ser que no s'havia pogut fer el que s'havien plantejat perquè «quan vam arribar a l'Ajuntament -amb una mica d'ingenuïtat- ,vam pensar que les coses estaven millor». Però no ho estaven. «Ni en 8 anys no s'arregla el desgavell de 30 anys que portava l'Ajuntament». Venturós va exposar que tot i així s'ha fet feina, com ara disposar d'una tècnica de l'àrea -encara que sigui a mitja jornada-, que treballa per fer un reglament de participació popular a Berga. També va esmentar que el 2018 hi haurà pressupostos participatius i un consell municipal de salut. Temes que Biarnés devia desconèixer perquè va ser quan va acusar els governats de la CUP d'amagar-los projectes i els va acusar de no trepitjar prou el carrer per saber els problemes de la gent. L'alcaldessa va acusar-lo de voler fer demagògia.