El dispositiu d'evacuació dels 43 nens i 13 monitors atrapats durant dues nits en una casa de colònies de Saldes s'ha completat amb èxit i el grup ja torna a ser a casa seva. Al voltant de dos quarts de dotze del migdia, un cop net de neu i revisat el camí des de la casa de colònies fins a la carretera B-400, els cossos d'Emergència han anat acompanyant els nens, nenes i adults fins un autobús. Segons indica Protecció Civil, els més petits han baixat en vehicles dels Bombers, Mossos, Creu Roja i SEM, mentre que els més grans han sortit caminant des de la casa.

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha explicat que l'evacuació seria un procés lent i s'ha hagut de fer amb molta prudència perquè, segons ha dit, tot i haver obert pista, la calçada acumula neu, estava glaçada en alguns punts i no es podia circular amb gaire velocitat.

El grup ha passat la segona nit a la casa de colònies després que l'autocar en què viatjava va quedar atrapat aquest diumenge a la carretera a causa del temporal de neu. Aquest dilluns Els Bombers de la Generalitat tenien a punt un dispositiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra i màquines llevaneu per fer l'evacuació dels nens i els monitors però finalment van decidir ajornar-la fins aquest dimarts. El grup està en bones condicions i han disposat d'abrics, mantes i menjar per passar dues nits a la casa de colònies.