13 de febrer de 2018
13.02.2018
40 Años
40 Años

L'ACA treu a concurs la modificació del projecte de la depuradora d'Avià

L'acabament de la infraestructura estava previst per a finals del 2016 i s'ha endarrerit

21.02.2018 | 00:02
Estat actual de l´estació depuradora

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a informació pública l'actualització del projecte de construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals d'Avià. Fonts de l'Aca han explicat que durant els propers 30 dies es podrà consultar i analitzar el projecte a la seu de l'Agència a Barcelona, a l'Ajuntament d'Avià i també telemàticament. L'anunci s'ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Fonts de l'Aca han explicat que en el nou projecte "es recullen les modificacions de traçat d'alguns col·lectors per adaptar-los a la realitat actual i per donar compliment als requeriments de les infraestructures existents, viabilitzant així la seva construcció".

Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia, l'esperada estació depuradora d'aigües residuals d'Avià entrarà en servei més tard del que s'havia dit el 3 d'octubre del 2016, quan es van reprendre les obres aturades des del 2010. Llavors es va anunciar que en un any els treballs estarien acabats i la infraestructura es posaria en marxa. No ha estat així perquè s'ha hagut de canviar el trajecte pel traçat d'un col.lector de la zona de l'antiga farinera Mentre Avià no té depuradora, les seves aigües brutes continuen anant a parar a la riera de Coforb, un claveguera a cel obert.

Fonts de l'Aca han informta que la construcció d'una depuradora i una xarxa de col·lectors en alta de més de 7.000 metres de longitud, es troba en "un molt avançat estats d'execució". Quan aquesta infraestructura etigui acabada i entri en servei garantirà el sanejament del nucli ubrà d'Avià i de l'antiga colònia agrícola de Graugés, el barri de la Creu i Molí del Castell.

Fonts de l'Aca han informat que quan el projecte modificat estigui aprovat "es podran finalitzar els treballs", que estan pressupostats en prop d'1,5 milions d'euros i que "permetran tractar de manera adequada les aigües residuals del municipi i contribuir a la millora mediambiental del torrent de la Font Calda, la Rasa de Sobrestrada i la riera de Coforb"
L'alcaldessa d'Avià Patrocini Canal confia que la depuradora pugui entrar enb servei aquest mes de juny.

Sanejament a Catalunya


El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
A data d'avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema