El Carnestoltes de Berga ja s'ha acabat. Després de prop d'una setmana de festa, ahir al vespre, els berguedans van acomiadar la Reina Crisàlide, que ha regnat a la ciutat des de dijous passat. En el seu testament, que va llegir el notari de Madrona, va tenir un record pels presos polítics i també, especialment, per a totes les persones que s'han implicat en la celebració del Carnaval a la ciutat.

La comitiva fúnebre, organitzada per l'Agrupació Teatral la Farsa, va sortir de la plaça de Sant Pere en direcció a la plaça de Sant Joan, on va fer-se la lectura del testament, abans de cremar la Reina Crisàlide. Un grup de ploraneres i els nans i gegants de la Bauma dels Encantats van acompanyar fins al darrer moment a la finada. La música també va ser la protagonista amb la Jove Banda de l'escola municipal de música.

L'enterrament va acabar amb la tradicional sardinada a càrrec de la Penya Boletaire de Berga. Abans, però, com a novetat en el programa d'actes de dimecres de cendra, es van lliurar els premis a les comparses guanyadores del concurs de la rua de disfresses de dissabte amb la presència dels membres de les diverses colles.