El dissabte 17 de març, a les 7 de la tarda, se celebrarà una gran gala on es coneixeran els guanyadors dels Premis Cultura Berguedà. El Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, serà l´escenari d´un acte gratuït, obert a tothom i d´una durada no superior als 45 minuts.

El jurat valorarà les propostes presentades i decidirà els guanyadors en les tres categories proposades: Premi d´Honor de la Cultura Berguedana, Premi a la promoció cultural i Premi a la innovació artística.

La cerimònia serà presentada i conduïda pels actors Ivan Otaola i Francesc Marginet i comptarà amb actuacions teatrals, poètiques i musicals amb artistes berguedans com Xuel Díaz, Ariadna Fígols, Maria Casellas, alumnes de l´escola teatral La Closca, la coral juvenil Les veus de Gironella, entre altres.

Els Premis de Cultura del Berguedà volen potenciar els preceptors i difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística i reconèixer públicament persones i/o entitats amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura. El termini per a la presentació de les candidatures, en les 3 categories, finalitza el dimecres 28 de febrer.