22 de febrer de 2018
22.02.2018
40 Años
40 Años

La Diputació lliura l'estudi per restaurar Sant Genís de Gavarrós

L'Ajuntament de Guardiola busca el finançament per a les obres per evitar la degradació de l'edifici

21.02.2018 | 23:48
Església de Sant Genís de Gavarrós, al terme de Guardiola

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà l'estudi previ del projecte de l'església de Sant Genís de Gavarrós dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Fonts de l'ens provincial han informat que l'edifici «es troba en un estat de degradació important a causa de la manca de manteniment, que ha ocasionat nombroses filtracions d'aigua tant del ter-reny com de la coberta». Els treballs esmentats incorporen un aixecament de plànols, un estudi històric i l'estudi d'estabilitat i diagnosi de les lesions.

El projecte preveu rehabilitar l'església en cinc fases. La primera és la rehabilitació de la coberta i l'eliminació de les humitats procedents del terreny, la segona és la restauració de les façanes, la tercera és la rehabilitació dels revestiments interiors, i la quarta és la restauració de paviments, el cor, les fusteries i les escales. En la dar-rera fase es proposa la millora de l'accés i la divulgació del monument guardiolenc.

L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, ha explicat a Regió7 que la prioritat serà escometre la primera fase de la intervenció per tal de fer la rehabilitació de la teulada i evitar la filtració de les humitats i frenar la degradació de l'edifici. En aquest sentit ha explicat que fa pocs dies que tenen el document de la Diputació i que se l'han d'acabar d'estudiar. Amb tot, ja ha avançat que demanaran ajuda per fer l'obra.

L'església de Sant Genís de Gavarrós és de planta de creu llatina amb absis semicircular, dues capelles laterals de planta quadrangular i un campanar adossat a la façana sud. El seu origen és del segle XII. Al segle XVIII s'amplià i es reformà a l'estil barroc. A l'interior es conserven «una gran quantitat de pintures, enguixats, motllures i relleus d'escaiola de la reforma barroca».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit