El Consell Comarcal del Berguedà ha acollit la segona sessió de formació amb secretaris municipals sobre la llei de contractes.

Avui divendres s´ha realitzat la segona sessió de formació sobre la llei de contractes del sector públic. La normativa entrarà en vigor el 9 de març de 2018 amb caràcter general amb l'objectiu d'aconseguir major transparència, eficiència i integritat en la contractació pública i aconseguir una millor relació qualitat-preu. El divendres 12 de gener ja es va fer una primera sessió sobre aquesta llei.

Segons fonts del Consell Comarcal, aquestes reunions, trobades i formacions amb els secretaris i tècnics segueixen la línia d´enfortir la coordinació entre l'ens comarcal i els ajuntaments, compartir i assessorar sobre diverses temàtiques.

A la sessió sobre la nova llei hi han assistit la majoria dels secretaris/àries del Berguedà, tècnics dels ajuntaments i tècnics del propi Consell Comarcal. La sessió ha anat a càrrec de la senyora Aurora Corral, vicepresidenta del Col.legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya.

Un dels reptes de futur que es planteja el Consell és la implementació d´un acord marc que pugui ser utilitzat pels ajuntaments. Es tractaria de licitar serveis i contractes per part de l´ens comarcal (vigilància, redacció de projectes d´obra, subministraments..) perquè els ajuntaments s´hi puguessin acollir, guanyant en celeritat en la contractació i en gaudir de possibles economies d´escala. Avui s´ha presentat aquesta voluntat als secretaris i es compartirà en el proper Consell d´Alcaldes del Berguedà