El Consorci del Lluçanès ha obert les inscripcions de dues trobades anomenades «El Lluçanès al plat - Un tast de forquilla», a base de productes locals, per «facilitar el coneixement i crear xarxa entre els productors de productes agroalimentaris del Lluçanès i els restauradors de la comarca i comarques veïnes, així com els allotjaments i els comerços».

Fonts del consorci han explicat que «un dels objectius de les trobades és prendre consciència que consumir producte local aporta qualitat i valor afegit als restaurants (a través de les seves cartes), els allotjaments (amb cistelles de benvinguda) i els comerços amb la venda directa d'aquests productes». Així mateix «El Lluçanès al plat» aposta també per «crear un espai de treball cooperatiu entre productors locals i restauradors, hostalers i comerciants». El dilluns 12 de març es farà el tast de la carn fresca, els embotits, la tòfona i la cervesa. El dilluns 16 d'abril: cereals, làctics i cervesa. Els participants podran degustar els productes a l'hora de l'esmorzar (10 del matí) o del berenar (5 de la tarda). Cal fer inscripció prèvia al telèfon 93 888 00 50 o a turisme@consorci.llucanes.cat.