El Centre Alpí de Gironella (CAG) ha iniciat l’any amb canvis amb l’objectiu de continuar la seva activitat i evitar la desaparició d’aquesta entitat esportiva de referència a la comarca. El grup s’ha renovat amb canvis amb la junta i en la seva manera de funcionar per convertir-se en «un punt d’unió» entre els esportistes sense tenir en compte la disciplina que es practiqui.

Tal com han explicat fonts de la nova junta, l’antiga direcció va anunciar el setembre passat que a final d’any deixaven la gestió de l’entitat, i des d’aleshores un grup d’antics socis s’han anat reunint per cuinar el relleu. Des d’aquest gener, Pep Roca n’és el nou president; Joan Gamisans, el secretari; Joan Serra, el tresorer; i Marc Rojas, Nasi Pont, Marc Gamisans, Francesc Moreno i Josep Esquius, els vocals. La nova junta té com a principals objectius «seguir tramitant les llicències federatives i assegurar la bona salut del club, no només socialment sinó també econòmicament».

Pep Roca recalca que la nova junta vol «començar des de zero». Per fer-ho, l’organització interna de l’entitat també canvia, ha anunciat, i s’han creat tres seccions: running, amb corredors competitius i no-competitius; escalada i muntanyisme, que engloba l’esquí, el trekking i el senderisme. L’objectiu, diu Roca, és «ser un punt d’unió entre tots els gironellencs que s’estimin la muntanya, més enllà de la disciplina que hi practiquin».

La nova junta també ha contactat amb altres entitats esportives de la comarca per «crear sinergies» i col·laborar a l’hora d’organitzar activitats.

Un altre dels objectius de la junta és aconseguir nous socis. A hores d’ara n’hi ha una trentena, però l’entitat confia que a final d’any la xifra s’acosti al centenar. Per intentar complir amb les expectatives, el CAG farà sortides de club cada dos mesos. «Volem que ser soci resulti rendible», afirma el president. En aquest sentit, l’entitat ja ha contactat amb la UBIC per intentar que els comerços de Gironella ofereixin descomptes als associats. Els interessats a fer-se socis del Centre Alpí ho poden fer per tres vies: amb un missatge privat al compte de Facebook del club, enviant un correu electrònic a centrealpigironella@gmail.com o adreçant-se a la botiga Costa Esports, de Gironella.

El Centre Alpí de Gironella també necessita un canvi de seu social. Segons fonts de la nova junta, l’estructura de l’actual local «està en mal estat, i els experts recomanen canviar d’espai per a les trobades».

Per això, han traslladat aquesta necessitat a l’Ajuntament i confien trobar una solució durant aquesta temporada. A més, a l’interior de l’actual local hi ha un dels tres rocòdroms que des de fa anys té Gironella. El mal estat del local, però, no permet fer servir l’equipament. Per aquest motiu, el CAG també ha plantejat al consistori la possibilitat de traslladar el rocòdrom a un altre punt de la vila per tal que els gironellencs en puguin fer ús. Els altres dos rocòdroms de Gironella són a la font del Balç i a la plaça de l’Estació.