Després de la campanya duta a terme l'any passat, que va servir per substituir i replantar els arbres que es trobaven en mal estat o que suposaven un perill per a la seguretat ciutadana, l'Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta primavera un conjunt d'actuacions amb la millora de l'arbrat dels espais públics. En aquest cas, però, es tracta d'una campanya de plantació d'arbres nous. D'aquesta manera ho ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Oriol Camps, que ha parlat de la primera de les actuacions que ja s'ha realitzat aquesta setmana.

Els veïns de la zona de la Font del Ros o els berguedans i visitants que utilitzin l'aparcament d'aquesta zona de la ciutat, hauran pogut veure que des d'aquest dijous, ja hi ha una desena d'arbres nous plantats. En els darrers dies s'han realitzat les tasques d'adequació de l'espai per a la plantació d'una dotzena de mèlies. Segons Camps, és una de les primeres actuacions "més visibles" de la campanya d'aquest 2018, tot i que ja s'han plantat alguns arbres a la zona inferior de l'Escola Municipal de Música de Berga i també davant dels jutjats vells.

Pel que fa a l'aparcament de les Aubes, Camps ha destacat que "s'ha considerat, per les característiques de la zona, que calia dotar l'espai d'arbrat per donar-li un toc de verd". A més a més, ha destacat que "a la llarga, aquests arbres que s'hi han plantat també oferiran ombra".

En els propers dies, ha anunciat Camps, estan previstes noves actuacions. "Plantarem més arbres durant aquestes setmanes, i de mica en mica anirem explicant el que s'està fent", ha dit. Quan hagi finalitzat tota la campanya, es donaran a conèixer amb detalls quines són les espècies que s'han plantat i a quins espais públics de la ciutat.