La Fira Flor de Neu de la Pobla de Lillet ha arribat a la localitat berguedana per quedar-s'hi. Josep Grima, de l'empresa organitzadora Esdeveniments 7 Vetes, ha valorat positivament les activitats desenvolupades durant divendres i dissabte. Sobretot, Grima s'ha mostrat satisfet amb «els valors transmesos, pel que fa al món de la muntanya i al coneixement de la flor de neu i a la seva protecció natural i cultural».

El certamen ha constat d'uns vint-i-cinc expositors de productes artesans col·locats al nucli poblatà, sobretot al carrer Jussà. Hi havia parades amb els millors embotits i formatges de la zona, acompanyats d'un forn de pa de llenya, que segons l'entitat organitzadora disposava de la presència dels diversos artesans explicant els seus productes. La Fira Flor de Neu ha tingut un seguit d'activitats de temàtiques al voltant de la flor d'origen suís que, pel que fa a l'Estat espanyol, només es troba als Pirineus.

Exposició d'eines

Segons Josep Grima, una de les propostes amb més èxit ha estat l'exposició d'eines. A més, els infants i famílies han participat en tallers com ara el de flor de neu ensucrada o la creació de clauers. Els jocs gegants de pagès, ahir, eren l'últim acte programat i van servir de cloenda de l'esdeveniment firal poblatà.