04 de abril de 2018
04.04.2018
40 Años
40 Años

Gironella acull un concert per promoure la música com a eina de transformació social

La cita serà dissabte a les 5 de la tarda a l'església Vella amb formacions berguedanes i bagenques

04.04.2018 | 19:56
Les Veus de Gironella participaran al concert

Dissabte dia 7 d'abril Gironella serà l'escenari del concert La Música que ens Abraça que promou la música com a eina de transformació social i de cohesió.

El concert, que tindrà lloc a les 5 de la tarda a l'Església Vella de Gironella comptarà amb la presència de la Coral Infantil i Juvenil les Veus de Gironella, la Coral Infantil Escodines de Manresa, la Coral Universitària de la FUB-UManresa, integrada majoritàriament per membres de la FUB+gran, i el duet juvenil de l'Àuria Iglesias i Ricard Cots. El fil conductor serà un text narratiu realitzat i narrat per Xavier Mas, estudiant de filologia catalana, que parla de la força de la música en el dia a dia de les persones, i en concret, en el d'una nena refugiada que troba en la música una via per expressar-se i exterioritzar els seus pensament i emocions.

Aquest projecte neix de la iniciativa de quatre joves estudiants d'Educació Infantil a la Universitat de Manresa, que amb col·laboració amb la Coral Infantil les Escodines de Manresa, formada per infants i joves d'entre 6 i 12 anys. El concert compta amb la participació de l'Ajuntament de Gironella, i integra persones de totes les edats que amb realitats molt diferents i estil variats, tenen una cosa en comú: la música.

Lluís Vall, regidor de cultura, afirma que el projecte és una bona iniciativa perquè ajuda a relacionar entitats locals amb foranies. A més, destaca que a nivell social "és una iniciativa molt bonica perquè es treballa l'adaptació al territori de nens que pel seu origen, i degut a diferències lingüístiques i socials, presenten dificultats d'integració". Vall afegeix que el projecte té en compte casos tant d'infants que fa poc han arribat a Catalunya, com ara nens sirians, i infants que porten anys vivint-hi.

El concert vol arribar a tots els públics i és per això que l'entrada serà a taquilla inversa, una opció flexible que permet que cadascú aporti – segons cregui convenient – el seu granet de sorra un cop acabat l'acte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit