04 de abril de 2018
04.04.2018
40 Años
40 Años

El Museu Asland obre un nou espai museogràfic amb un forn de proves de ciment

Els visitants a Castellar de n'Hug poden posar en marxa el forn per entendre el procés de transformació del cru en clínquer

04.04.2018 | 10:48
L´espai museogràfic amb el forn

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n´Hug ha inaugurat un nou espai museogràfic que incorpora un forn de proves per a l´obtenció del clínquer. Es tracta d´un forn semiindustrial fabricat el 1967 a la fàbrica Asland i que ara ha estat restaurat.

En el nou espai, els visitants del museu poden posar en marxa el forn gràcies a la col·laboració de Lafarge Cementos SL, que hi ha instal·lat un motor. Els usuaris poden accionar un botó, pujar les escales per col·locar la pedra calcària i, després de girar el forn un minut, poden veure com s'obté el clínquer. D´aquesta manera poden entendre el funcionament dels forns rotatoris del ciment, que transformaven el cru (com la pedra calcària i l´argila) en clínquer, després del procés de cocció entre 1.500ºC i 1.800ºC.

El forn de proves es va construir l´any 1967 a la fàbrica del Clot del Moro i ara ha estat convenientment restaurat per tornar al seu lloc d´origen. Estava ubicat al laboratori de la fàbrica Asland i s´utilitzava en el procés de producció amb l´objectiu de realitzar els controls de qualitat corresponents.

Quan la fàbrica va tancar, el forn va ser traslladat al laboratori central d´Asland a Villaluenga de la Sagra, a Toledo. L´any 2012, el Museu del Ciment va recuperar la peça i la va traslladar a Castellar de n´Hug.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit