05 de abril de 2018
05.04.2018
40 Años
40 Años

La Residència Sant Bernabé celebra el 18è aniversari amb activitats

El centre arriba a la majoria d'edat amb la voluntat de continuar-se obrint a la ciutadania i a les entitats

05.04.2018 | 12:36
Fotografa de grup del 18è aniversari

Residents, familiars i professionals de la Residència Sant Bernabé han celebrat el divuitè aniversari del centre, que es va complir ahir dimecres 4 d´abril, amb diferents activitats. La jornada va començar amb una passejada des de la residència fins al parc; va continuar al migdia amb una arrossada per usuaris, famílies i professionals i va acabar a la tarda amb un espectacle musical a càrrec de les treballadores del centre.

Un centre connectat amb l´entorn

A la Residència Sant Bernabé, ubicada a l´antiga caserna militar de Berga, hi viuen 64 persones i disposa de 20 places més d´acolliment diürn. Des de la Residència Sant Bernabé s´aposta per facilitar que els residents tinguin una vida el més normalitzada possible, potenciant la seva autonomia i sobretot el contacte amb l´entorn, a través d´activitats conjuntes amb entitats de Berga i comarca. Al llarg de l´any s´organitzen un gran nombre de propostes per obrir el centre a la ciutat, com visites d´escolars, sortides, concerts al jardí o el mercat nadalenc d´artesania.

A banda, des de la Residència s´ofereixen serveis integrals per a les persones grans i els seus cuidadors com el servei d´atenció a domicili (SAD) i la cessió de material del Banc d´Ajudes Tècniques, que l´any 2017 van atendre 454 persones de la comarca del Berguedà.

18 anys a l´edifici de l´antiga caserna

El 4 d´abril de l´any 2000 els primers usuaris de la Residència Sant Bernabé s´hi van traslladar a viure-hi. Provenien de la cinquena planta de l´Hospital Sant Bernabé, on hi havia les instal·lacions de la primera residència, inaugurada l´any 1984 i que disposava de 44 places. Posteriorment se n´hi van afegir més fins a arribar a les 64 places actuals.

La Residència ocupa la que fou residència d´oficials i la comandància militar de l´antiga caserna, a més d´un edifici de nova construcció que uneix els dos anteriors. Disposa d´un gran jardí i de quatre plantes d´habitacions, més una altra on hi ha espais comuns com el menjador, la sala polivalent, la biblioteca o la perruqueria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit