El Consell d´Infants de Gironella s´ha desplaçat a Martorell per reunir-se amb el Consell d´Infants de la ciutat del Baix Llobregat. La trobada ha tingut lloc al Parc d´Europa, i els consellers han compartit idees i experiències.

L´objectiu de la visita era que els joves consellers tinguessin l´oportunitat de compartir experiències i idees amb els seus homòlegs martorellencs. A més, els gironellencs han aprofitat per conèixer la remodelació del parc i analitzar-ne les diverses àrees de joc.

David Font, alcalde de Gironella i regidor d´ensenyament, explica que a les diverses sessions de treball amb els consellers la idea de reformar el Parc de l´Estació ha guanyat protagonisme. Segons Font, la trobada ha permès que els joves consellers coneguessin de primera mà la reforma d´un parc infantil, i poguessin prendre idees per fer-les realitat a la Vila.

Els consellers gironellencs van conèixer la remodelació del Parc d´Europa de Martorell a través de les xarxes socials i la van identificar com a singular i i innovadora. El parc compta amb diferents àrees de joc del parc: tobogans, tirolina, gronxadors, jocs d´equilibri, espai d´activitats lúdiques inclusives; jocs de reunió i àrea de 0-3 anys.

El Consell d´Infants de Gironella es va constituir per primera vegada el passat mes de desembre, i està format per un total d´11 alumnes de 5è i 6è de les tres escoles de Gironella.

Des de la creació els consellers s´han reunit mensualment per escollir un projecte pel municipi adreçat a infants de 0 a 12 anys amb un pressupost de 6.000€.