La biblioteca de Sant Jordi de Cercs acollirà, dissabte, a 2/4 de 12 la presentació de l'edició especial de la revista L'Erol, dedicada al 40è aniversari del trasllat dels veïns de Sant Salvador de la Vedella al nou poble de Sant Jordi.

L'efemèride que ja va celebrar-se el 2017 amb diversos actes, compta ja amb un ampli reportatge realitzat per Rosa Serra Rotés i Josep Ramon López Asencio. Un text que està basat en l'estudi que l'any 1972 van fer Pau Alegre i Josep Oliveres sota el mestratge d'Horacio Capel i Merce Tatjer. Actualment Pau Alegre és catedràtic de geografia a la UAB. i Josep Oliveres a la Rovira i Virgili.

L'Erol recull diverses dades socials i econòmiques del poble que ara es troba sota les aigües del pantà de La Baells que estan acompanyades d'un conjunt d'imatges relacionades amb les persones i entitats que van viure-hi. Algunes d'elles ja es van poder veure a l'exposició que es va realitzar l'any passat dins del projecte Lluites Compartides d'Òmnium Cultual del Berguedà. Dissabte es mostraran algunes d'aquestes imatges així com també l'exposició d'Òmnium Cultural i el documental A prop de casa.