L'Ajuntament de Berga Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l'objectiu d'avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s'ofereix a la ciutadania. En aquest cas, el consistori berguedà ha assolit un 90,38% dels indicadors avaluats. Aquesta xifra suposa una millora important respecte l'any anterior (55,77%) i alhora permet recuperar la distinció que havia perdut fa dos anys.

El segell Infoparticipa està format per 52 indicadors dividits en diferents categories que s'utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre els representants polítics que formen part de la corporació, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics, quina informació es dona sobre el municipi i quines eines es posen a l'abast dels usuaris per promoure la participació de la ciutadania. En aquest sentit, el Laboratori ha certificat el compliment de 47 dels 52 indicadors esmentats anteriorment després de revisar el portal web municipal (www.ajberga.cat).

L'alcaldessa i regidora de Participació Popular de l'Ajuntament de Berga, Montse Venturós, s'ha mostrat satisfeta del reconeixement obtingut tenint en compte l'increment d'indicadors avaluats d'ençà de l'entrada en vigor de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern l'estiu de 2015. Venturós ha destacat "l'esforç dels representants polítics i els tècnics municipals a l'hora d'aconseguir aquesta distinció, ja que es tractava d'una tasca molt àrdua". Segons l'alcaldessa, "la transparència és una eina bàsica per fiscalitzar i comprendre les funcions de les administracions públiques i ara caldrà reforçar l'estructura creada per mantenir el nivell de transparència assolit. Tot això permetrà obrir encara més les portes del consistori al veïnat que comparteix objectius, inquietuds i comunitat".

Venturós ha recollit el guardó en un acte celebrat aquesta tarda a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'esdeveniment l'ha presidit la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i ha comptat amb les intervencions d'Amparo Moreno, directora del LPCCP; Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB. Per últim, Manuel Villoria, expert en transparència i catedràtic del Departament de Dret Públic i Ciència Política de la Universitat Rei Joan Carles ha realitzat una conferència sobre el repte de la transparència.