El servei de transport de joves a Patum enguany s'amplia i s'oferirà també el dimecres. Així doncs, qui vulgui anar i tornar a Berga des del seu municipi ho podrà fer el dimecres 30, el dijous 31 de maig i el dissabte 2 de juny de 2018. Enguany serà el tretzè any que s'organitzen aquests autocars durant la Patum «per tal de reduir els riscos a les carreteres berguedanes», han indicat fonts del Consell Comarcal del Berguedà.

Els interessats poden dirigir-se al seu ajuntament i recollir el tiquet, que té un cost de 2 euros (anar i tornar) cada dia. Els horaris de sortida són, aproximadament, a les 8 de la tarda i la tornada serà a les 5 de la matinada des de la plaça Gernika de Berga. Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que és indispensable que els menors d'edat presentin l'autorització paterna/materna en el moment de recollir el tiquet. Es podran recollir i pagar els tiquets a cada ajuntament, com a màxim, fins al divendres 25 de maig. Després d'aquest termini, la venda dels tiquets quedarà definitivament tancada.

Els municipis participants són Puig-reig, Casserres, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola. L'acció l'organitza l'Oficina Jove del Berguedà i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de les regidories de Joventut. El 2017 es van vendre 616 tiquets i es van organitzar 15 autocars, sumant els del dijous i els del dissabte. Els autocars van transportar passatgers de 14 municipis.