17 de maig de 2018
17.05.2018
40 Años
40 Años

Els cavalls de la Fundació Miranda inicien el retorn transhumant al pla de l'Orri

Demà tindrà lloc al parc del Garraf la festa de comiat de les dues manades berguedanes

16.05.2018 | 23:45
Equins de la Fundació Miranda fent la transhumància

El mes de desembre passat una trentena de cavalls de la Fundació Miranda, amb seu al pla de l'Orri (la Pobla de Lillet), van arribar al parc del Garraf seguint el camí de transhumància de Marina. A partir de dissabte, els cavalls tornaran cap al pla de l'Orri, a l'alt Berguedà, seguint el mateix camí de transhumància que van fer servir en l'anada al Garraf.

Demà a 2/4 de 5 de la tarda, des de l'Escola de Natura de Can Grau, a Olivella, s'anirà a buscar les dues manades «per agrupar-les i dissabte iniciar el camí de de tornada al Pirineu, on pasturaran durant l'estiu». Fonts de la Diputació han explicat que el coordinador d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós, el director del parc del Gar-raf, Santi Llacuna, i la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, faran una valoració d'aquesta primera experiència de l'estada dels cavalls durant sis mesos a l'espai natural del Garraf.

La ruta de tornada al pla de l'Orri, a la serra del Catllaràs, durarà nou dies seguint l'històric camí ramader de Marina, amb parades a Montserrat i a Avinyó al Bages per a l'aprofitament de pastures i millora del territori. L'arribada al pla de l'Orri, seu de la Fundació Miranda, serà el diumenge 10 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema