La Patum ha entrat aquest dimecres a la nit en la seva fase més intensa i, amb la festa del foc, també han entrat en vigor els dispositius de seguretat aplicats habitualment.

Una de les dades que més criden l'atenció del dispositiu d'aquesta matinada és el que fa referència a les proves d'acoholèmia i drogues practicades als conductors. Així, aquest any s'han practicat 363 controls dels quals 7 han donat un resultat positiu. Aquestes dades constrasten amb les del dimecres de Patum del 2017, quan es van practicar menys controls i, en canvi, hi va haver quasi el doble de positius que enguany. Llavors, de les 201 proves practicades, 13 van marcar una taxa superior a la permesa.

Atencions mèdiques

Una altra dada rellevant d'aquesta primera passada de Patum són la prop d'una setantena d'intervencions que han hagut de fer els serveis d'emergència durant aquesta matinada. D'entre aquestes demandes d'atenció hi consten 21 contusions, 6 cremades (3 de primer grau i 3 de segon), 7 intoxicacions etíliques i 6 ferides.

En aquest cas la xifra torna a contrastar enormement amb la de l'any passat, tot i que en un sentit invers al de les alcoholèmies. D'aquesta manera, mentre la primera nit de Patum del 2017 es va tancar amb 29 assistències a la unitat mòbil, enguany la quantitat s'ha enfilat fins als 68 atesos.