Berga disposa d'un Atles de Sostenibilitat per planificar polítiques públiques més eficients. L'instrument s'ha dissenyat en forma de prova pilot per a Berga, Esplugues, Sabadell i Sant Cugat i la previsió és que s'estengui a tota la demarcació.

Els nous Atles de Sostenibilitat Urbana serveixen per ajudar els ajuntaments a prendre les decisions adequades i impulsar polítiques públiques per millorar l'eficiència energètica i reduir la contaminació. Els atles, dissenyats per l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), inclouen mapes temàtics que donen informació detallada sobre el comportament energètic dels polígons industrials, el tèrmic, la contaminació lumínica, el potencial fotovoltaic i el verd urbà de les ciutats. El material es pot consultar a la pàgina web de l'ICGC, així com reutilitzar-lo per crear i difondre mapes on-line 2D i 3D.

Els mapes que formen aquests atles analitzen diferents aspectes com l'eficiència energètica dels polígons industrials i les pèrdues d'energia que es poden produir a través de les cobertes de les construccions o el comportament tèrmic de la ciutat, que revela quines zones del municipi estan més exposades a situacions d'onades de calor i quins materials són els més útils per mitigar aquests fenòmens. A banda, aporten indicadors al voltant de la contaminació lumínica, que proporcionen informació sobre el desaprofitament de la llum, la sobreil·luminació i els tipus d'enllumenat; i sobre el potencial fotovoltaic, que revela quines són les cobertes més òptimes per instal·lar plaques, entre d'altres.