13 de juny de 2018
13.06.2018
40 Años
40 Años

Berga rep l'Atles de Sostenibilitat per fer polítiques «més eficients»

La Diputació fa un pla pilot que dota la capital, entre d'altres, d'una eina de planificació

13.06.2018 | 00:44

Berga disposa d'un Atles de Sostenibilitat per planificar polítiques públiques més eficients. L'instrument s'ha dissenyat en forma de prova pilot per a Berga, Esplugues, Sabadell i Sant Cugat i la previsió és que s'estengui a tota la demarcació.

Els nous Atles de Sostenibilitat Urbana serveixen per ajudar els ajuntaments a prendre les decisions adequades i impulsar polítiques públiques per millorar l'eficiència energètica i reduir la contaminació. Els atles, dissenyats per l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), inclouen mapes temàtics que donen informació detallada sobre el comportament energètic dels polígons industrials, el tèrmic, la contaminació lumínica, el potencial fotovoltaic i el verd urbà de les ciutats. El material es pot consultar a la pàgina web de l'ICGC, així com reutilitzar-lo per crear i difondre mapes on-line 2D i 3D.

Els mapes que formen aquests atles analitzen diferents aspectes com l'eficiència energètica dels polígons industrials i les pèrdues d'energia que es poden produir a través de les cobertes de les construccions o el comportament tèrmic de la ciutat, que revela quines zones del municipi estan més exposades a situacions d'onades de calor i quins materials són els més útils per mitigar aquests fenòmens. A banda, aporten indicadors al voltant de la contaminació lumínica, que proporcionen informació sobre el desaprofitament de la llum, la sobreil·luminació i els tipus d'enllumenat; i sobre el potencial fotovoltaic, que revela quines són les cobertes més òptimes per instal·lar plaques, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema