Creu Roja del Berguedà escalfa motors per a una nova edició del repte solidari. L'entitat social convida a tothom a participar a les activitats esportives, aptes per a tots els públics, el proper divendres 6 de juliol a Gironella amb un objectiu clar: recaptar fons per al seu dia a dia.

Per sisè any consecutiu, Creu Roja Berguedà impulsa una activitat especial emmarcada dins del Sorteig de l'Or amb la voluntat de recaptar beneficis per als projectes solidaris que impulsa l'entitat a la comarca. Més enllà d'animar als berguedans a comprar butlletes per participar a aquest sorteig, l'entitat a nivell comarcal, juntament amb els Joves Atletes de Berga, el Club d'Orientació del Berguedà, el Centre Alpí i l'Ajuntament de Gironella organitzen una jornada d'activitats esportives que acabarà amb un sopar popular i una festa amenitzada pel grup Toc de Folk.

En l'edició d'enguany s'ha organitzat una caminada i una cursa nocturnes, de 8 quilòmetres i apta per a tots els públics que tindrà com a punt de sortida la plaça de la Vila a les 9 de la nit. Per altra banda, també s'ha preparat una cursa d'orientació nocturna i urbana pel nucli de Gironella que tindrà també com a punt de sortida la plaça de la Vila, però en aquest cas a 3/4 de 8 del vespre.

Els participants adults, a partir de 14 anys, podran optar a realitzar una de les modalitats amb una inscripció de 10 euros que inclourà també una butlleta del Sorteig de l'Or i l'assistència al sopar popular. Per als més atrevits, hi haurà l'opció d'incriure's a dues de les modalitats al preu de 15 euros, que a més a més, inclourà dues butlletes del sorteig i també un tiquet pel sopar. En el cas dels infants, podran participar a dues de les modalitats i al sopar amb un preu d'inscripció de 6 euros. Paral·lelament, la venda de les butlletes pel sorteig es mantindran fins el 19 de juliol.

La presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, ha fet una crida a la participació recordant que es tracta d'una jornada esportiva, festiva i solidària. "Tots els diners que es recullen amb aquestes activitats així com també amb les butlletes del sorteig que es comprin al Berguedà aniran destinades a les activitats que s'impulsen des de Creu Roja a la comarca", ha assegurat. Les inscripcions per participar al repte solidari es poden fer de manera anticipada al web www.numerosolidari.com o bé presencialment a Costa Esports de Gironella; Intersport Serra Martí, Ríos running, Costa Esports i Tàndem Esports de Berga; o bé al Centre Gimnàstic del Berguedà de Puig-reig. Els dorsals es lliuraran a la plaça de la Vila de Gironella el mateix dia de la cursa a partir de les 6 de la tarda.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Gironella, Àngels Sallés, s'ha mostrat satisfeta que una vegada més, Creu Roja Berguedà hagi escollit Gironella i els seus entorns per a la cita solidària i anima a tothom a participar-hi: "a banda de ser una oportunitat per fer esport, amb aquesta activitat ajudarem a moltes persones que ho necessiten"; ha afirmat.