Els veïns de quatre pisos del bloc número 2 del carrer Santa Isabel de Cal Riera, una de les colònies del municipi de Puig-reig, van haver de ser desallotjats ahir de casa seva després que una part de la teulada del bloc annex cedís de matinada. Aquests desallotjaments se sumen als que ja es van realitzar, fa just un mes, dels inquilins de quatre pisos més del bloc número 1 del mateix carrer, quan va haver-hi un primer esfondrament de la teulada. Els veïns i propietaris dels pisos són els que han de responsabilitzar-se de les obres d'arranjament de la teulada per poder solucionar els problemes de seguretat que s'han acumulat en els darrers anys i poder tornar als seus immobles.

L'Ajuntament de Puig-reig, després d'una inspecció ahir al migdia de l'arquitecte municipal i també de l'arquitecte de la propietat privada, va decidir desallotjar els residents del bloc de pisos per garantir la seguretat dels veïns d'un possible despreniment d'aquests immobles. La problemàtica no és nova, i és que l'11 de maig passat una part de la teulada del número 1 del carrer Santa Isabel de la colònia Riera va cedir. Concretament s'hi van fer dos forats que van provocar el despreniment de teules i bigues. Aquesta situació va obligar, ja l'11 de maig, a desallotjar l'immoble. Dels vuit pisos que hi ha al bloc número 1, quatre corresponen a famílies que viuen permanentment a Cal Riera i que van haver de buscar un espai alternatiu on instal·lar-se fins que es reparin els desperfectes. Els altres quatre pisos corresponen a persones de segona residència. Els veïns del bloc número 2 havien pogut quedar-se als seus domicilis fins que ahir es va desprendre una part de taulada i els tècnics van determinar també que es procedís a desallotjar els inquilins dels quatre pisos habitats, i també a precintar els quatre restants que també són de segona residència. Així ho va explicar l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, que va comentar que s'estava buscant on reubicar alguns dels veïns que encara no havien trobat cap espai alternatiu per instal·lar-se.

Alguns veïns van explicar a aquest diari que des de feia uns anys s'estava pendent de realitzar una millora de la teulada, tot i que finalment encara no s'havia dut a terme aquesta actuació. Els mateixos veïns, propietaris dels pisos, són els encarregats de realitzar les reformes i obres de millora de l'immoble, i ara, també, els responsables de reparar la teulada per poder tornar als seus domicilis. L'alcalde, Josep Maria Altarriba, va recordar que es tracta d'una propietat privada i que, per tant, és responsabilitat dels propietaris.

Els tècnics municipals procediran a marcar un perímetre de seguretat al voltant dels dos blocs per evitar que perilli la seguretat dels veïns en cas que hi hagi algun altre despreniment. De moment, no s'ha hagut de lamentar cap dany personal, tot i que els veïns ahir es mostraven preocupats per possibles robatoris als blocs, un cop quedin deshabitats. El consistori s'ha compromès a fer el possible per vigilar la zona.