L'Ajuntament de Gironella i el Centre d'Atenció Primària de Gironella han iniciat un procés participatiu per poder millorar els serveis en l'àmbit de la salut que s'ofereixen als vilatans.

El projecte, segons han informat fonts municipals, s'allargarà els mesos d'estiu i està dividit en dues fases. «La primera busca identificar els actius de salut, és a dir, els punts de la vila que afavoreixen la salut, com ara la ruta de les colònies o el parc inclusiu», i la segona és per detectar les mancances del municipi, i les necessitats dels gironellencs en temes de benestar social, seguretat i mobilitat, salut, i lleure i equipaments», han explicat.

Per dur a terme la primera fase del projecte, professionals del CAP es desplaçaran a diversos punts del municipi amb l'objectiu que els gironellencs identifiquin els actius de salut. A partir d'aquí, es farà un mapatge del municipi que servirà per tenir identificats aquests punts.

La segona fase del projecte consistirà en la realització d'enquestes als veïns per conèixer de primera mà la seva percepció de la salut a Gironella i poder identificar les necessitats i les preocupacions dels habitants del municipi. L'enquesta es podrà respondre des de l'app de Gironella, a l'apartat «La salut és cosa de tots!», i en format físic, a través d'unes bústies que s'ubicaran en punts estratègics del municipi per facilitar la participació.

Per a Teresa Terricabres, regidora de Salut Pública, aquest projecte és una bona oportunitat per conèixer la percepció de tots els gironellencs dels serveis de salut que s'ofereixen, i permetrà seguir treballant i millorar-los. Terricabres destaca la importància del fet que hi participin tots els grups d'edat, i assegura que, «entre tots, podem millorar Gironella».