Qui serà el millor esportista berguedà d'aquesta temporada? Quin equip tindrà el màxim reconeixement? Per a qui serà el premi al millor esportista base? I al millor veterà? D'aquí a pocs dies ja no hi haurà dubtes. Els guanyadors d'aquests premis i fins a un centenar es donaran a conèixer durant la segona edició de la Nit de l'Esport Berguedà. Serà el proper divendres 29 de juny (21.30 h) al pavelló de la Pobla de Lillet quan es farà un reconeixement als millors esportistes i clubs de la comarca. Una iniciativa impulsada pel portal d'informació esportiu EntreRivals.cat i el Consell Comarcal del Berguedà amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa en l'àmbit de l'esport a la comarca.

El periodista berguedà Marc Canturri, de l'EntreRivals.cat, ha explicat que es reconeixeran prop d'un centenar de persones i clubs pels seus mèrits esportius. Per una banda, els corresponents a les tres categories populars; i la resta, de la quinzena més de categories que han decidit el jurat. En el primer cas, els premiats s'han escollit a través dels vots de la ciutadania, amb una participació de més de 1.300 persones. Pel que fa a la resta, les candidatures (més de 200) les han presentat les mateixes entitats esportives de la comarca i els guanyadors han estat escollits per un jurat format per una desena de persones representants d'institucions i d'entitats esportives de la comarca. Finalment, i com ha novetat, enguany també es farà un reconeixement a tots els campions de la comarca. «És una categoria que estrenem aquest any perquè trobem interessant fer una menció especial als que han aconseguit bons resultats», ha destacat Canturri. En aquest cas, no s'han escollit per votació sinó que tots els campions tindran premi.

Canturri ha volgut aclarir que el procés de presentació de candidatures i de decisió dels guanyadors ha estat responsabilitat «única i exclusiva» del jurat i que l'organització no hi ha tingut res a veure. En aquest sentit, el conseller d'Esports Abel Garcia ha volgut felicitar als responsables de la iniciativa «l'esforç de garantir una major transparència i voler millorar respecte l'any passat». Garcia ha afegit que «la comarca es mereix uns premis com aquests per destacar la bona salut esportiva que viu la comarca».

El conseller ha assegurat que «es fa molt bona feina al Berguedà en aquest àmbit, destacant en diverses disciplines esportives». Creu que «cal valorar l'esforç dels esportistes, els equips i també dels voluntaris que hi dediquen moltes hores». En la mateixa línia, també ha posat èmfasi en «la presència femenina en l'esport comarcal», així com també l'interès «més enllà del futbol».

Sopar i festa final

La Pobla de Lillet acollirà l'acte de la Nit de l'Esport Berguedà d'aquest 2018. El certamen, iniciat l'any passat, va tenir lloc a l'hotel Berga Park, a la capital berguedana, amb l'assistència de més de dues centes persones. Enguany, amb l'objectiu de descentralitzar l'esdeveniment de Berga i arribar a tota la comarca l'organització ha traslladat el lliurament de premis al pavelló de la Pobla de Lillet.

Després de la gala de reconeixement als esportistes, que s'iniciarà a 2/4 de 10 de la nit i es preveu que s'allargui al voltant d'una hora i mitja, tindrà lloc un sopar a peu dret amb productes de proximitat a càrrec de la Bodega Murcarols de la Pobla de Lillet. La vetllada finalitzarà amb un concert a càrrec del grup Papel Maché. El periodista berguedà Marc Canturri i el conseller comarcal Abel Garcia han volgut agrair la predisposició de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet per acollir l'esdeveniment i la seva col·laboració per tirar endavant la Nit de l'Esport Berguedà.

L'entrada a la gala té un cost de 10 euros i inclou el sopar i el concert final. Els interessats en participar-hi han de reservar la seva plaça enviant un missatge de WhatsApp al número 93 821 05 62 amb el nom de qui fa la reserva i el nombre d'acompanyants.