Montse Venturós (CUP), l'alcaldessa de Berga, no descarta desobeir la sentència que la inhabilita mig any, tot i que aquesta és una decisió que es prendrà de forma conjunta entre la CUP i la resta de grups municipals, així com també amb les entitats de la plataforma cívica creada el maig per donar-li suport en el procés de l'estelada. Així ho va explicar la dirigent berguedana en la compareixença que va fer davant dels mitjans ahir.

Montse Venturós -que en la compareixença portava una samarreta amb el logotip de la campanya contra el sexisme impulsada pel consistori Vull la Nit!-, va declarar que la sentència que s'ha conegut aquest dijous «no sorprèn» en l'actual context polític «de ruptura amb l'Estat en què participem» i «davant la ràtzia política, judicial i repressiva que està desenvolupant l'Estat espanyol sobre el poble català». L'alcaldessa va indicar que aquesta sentència condemnatòria «era esperable perfectament, és un atac més de l'Estat espanyol. Ens demostra un cop més fins a quin punt aquesta independència de poders es veu clarament devaluada».

Què farà a partir d'ara la dirigent berguedana? La resposta a la sentència serà col·lectiva, segons va assegurar Montse Venturós. Ahir a la tarda va haver-hi una trobada dels representants dels grups municipals per posar damunt la taula quina estratègia se segueix. Avui hi ha prevista una nova trobada les 6 de la tarda al Casal Cívic de la plaça de Sant Joan «per preparar una resposta unitària i contundent a aquest acte antidemocràtic», segons fonts de la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga.

Ahir, l'alcaldessa de Berga va dir que «aquí del que estem parlant és que un jutjat acaba inhabilitant unes votacions realitzades de manera democràtica d'acord amb les normes electorals de l'Estat espanyol. El que s'està pretenent és inhabilitar la voluntat de tot un poble». En aquest sentit, Venturós va dir que « no acatarem que l'Estat ni un jutjat imposi a un poble qui ha de ser o no el seu alcalde i donarem una resposta unitària a la sentència i ho treballarem de manera col·lectiva».

Avui a les 8 del vespre hi haurà una concentració de suport a l'alcaldessa a la plaça de Sant Pere.