El Berguedà ha demostrat en aquesta Gastropirineus que la cuina i el productes de temporada i de proximitat són els seus plats forts. Ahir es va afegir un altre ingredient en aquest còctel: els joves cuiners berguedans que van mostrar les seves credencials en la sessió de cuina en directe celebrada a la tarda.

Xavi Poll (La Destil.leria i catèring El Taller), Pere Venturós (Terra) i Xavi Ribolleda (Cal Majoral) van mostrar als assistents el seu nivell a la cuina amb propostes ben diferenciades però amb un denominador comú: fer gaudir als paladars més exigents.

Xavi Poll va fer dos plats i unes postres: una costella de vedella cuita a baixa temperatura amb piparres; un coll de xai també a baixa temperatura amb cirera, poma, coco i all i unes postres que van confirmjar la inspiració nipona d'alguns dels seus plats: mus de sake amb yuzu i llima. Per la seva banda, Xavi Ribodella va començar amb uns dunkins de foie a base de fetge gras d'ànec mi-cuit banyats de xocolata i mantega de cacau; un fals tartar de vedella amb sardina fumada i gelat d'Idiazabal i un caldo d'ibèric amb espàrrec blanc i ou poché arrebosat i ferrat, amb moixerons escabetxats i fum de reïna de sàlvia per acabar. Per la seva banda, Pere Venturós, que va fer un sol plat bona part del qual elaborat en aquell moment, va oferir un filet de cérvol amb ceps fets a la menuiere (amb mantega i llimona) acompanyant de remolatxa vermella amb vinagre i cotnes assecades. Un autèntic espectacle veure treballar aquests tres solvents cuiners que enriqueixen l'0ferta gastronòmica de la comarca.