El president de la Generalitat, Quim Torra, va encoratjar ahir, mitja dotzena de xefs de restaurants del territori i als seus equips a continuar sent "ambaixadors del país" a través de la cuina. Torra va participar al Sopar amb Estrelles al restaurant Estany Clar, dins de les jornades Gastropirineus que acull el Berguedà aquesta setmana.

Durant la seva intervenció, abans de començar l'àpat elaborat per cuiners de restaurants amb estrelles Michelin d'arreu de Catalunya juntament amb d'altres xefs del territori, va recordar que "la feina de donar a conèixer la gastronomia ajuda a aconseguir aquell país que somiem, aquell país sostenible on és possible sopar en un lloc tan esplèndid com aquest, només a una hora de Barcelona". Torra també va tenir un record pels polítics presos "que no pot sopar a Catalunya o que ha de sopar a la presó". "Estem aquí per ells, per dir-los que ells seran lliures i que el nostre poble també", va afirmar.

El president del Consell Comarcal, David Font, va assegurar que les jornades Gastropirineus són una "oportunitat" per donar a conèixer la cuina del territori i va mostrar-se satisfet que el Berguedà hagi estat la seu de la tercera edició del certamen per mostrar que la "cuina local de la comarca i de la resta del Pirineu està molt arrelada".

Un centenar de comensals van degustar, ahir, un menú elaborat per cuiners de restaurants amb estrelles Michelin d'arreu de Catalunya, juntament amb d'altres xefs del territori. La proposta ha estat elaborada per Joel Castanyé, de La Boscana (Bellvís); Sergi Fernández i Jaume Sebastian, de l'Estany Clar; Jordi Juncà, de Ca l'Enric (Vall de Bianya); Francesc Rovira, de la Fonda Xesc (Gombrèn); Carles Flinch, de Can Manel; Sergi Vallès, d'Hotansa; i Roger Biosca, de l'Hotel Isard, aquests darrers d'Andorra. Va ser una oportunitat per tastar elaboracions de xefs de renom i equips de sis restaurants que treballen de manera col·laborativa compartint el mateix espai».

Durant el sopar es va retre homenatge a Dolors Boix, del restaurant Castell de l'Areny, en un reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional i contribució a la cuina del Berguedà. Boix va rebre el guardó emocionada de la mà del president Torra i va agrair a tots els seus companys de professió "la il·lusió" als fogons i va animar-los a seguir fent la seva feina com fins ara.