Berga és una ciutat una mica més cardioprotegida des de fa uns dies. L'Ajuntament de Berga i l'associació De Tot Cor treballen per ampliar el mapa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

En les darreres setmanes s'han tret al carrer tres dels dispositius que estaven instal·lats a l'interior d'equipaments municipals, una acció que l'equip de govern de la CUP ha dut a terme després de les peticions formalitzades pels membres de l'associació De Tot Cor que treballen en aquest àmbit a la comarca. El regidor de Salut Pública, Eloi Escútia, va explicar ahir que s'han tret a l'exterior els desfibril·ladors de l'Ajuntament, a la plaça de Sant Pere; el del Casal Cívic, a la plaça de Sant Joan, i el del pavelló de la zona esportiva. A més a més, Escútia va anunciar que enguany està previst que s'instal·lin tres aparells més, directament a l'exterior, perquè siguin accessibles en cas d'emergència. Concretament, s'instal·laran a l'exterior de l'hotel d'entitats, al carrer Mestre Pedret; al passeig de la Indústria; i al Centre Cívic de la Valldan, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 4.500 euros. Aquests se sumaran als que s'han tret a fora ara i als que hi ha a Queralt, al Pavelló de Suècia, al teatre, al camp de futbol i a una unitat mòbil.

El president De Tot Cor, Josep Gomà, es mostrava satisfet pel compromís de l'equip de govern d'haver tret a l'exterior els aparells i va recordar que allò important és que la gent «aprengui a fer-los servir i no tingui por a utilitzar-los en cas de necessitat».